Nieuws & pers


Vuur in opslagbunker is gedoofd - 18.12.2020

Opgelucht kunnen we melden dat het vuur, dat vorige week zaterdag was ontstaan in de opslag van houtafval, gedoofd is. De biomassa is enerzijds naar buiten gereden en vervolgens met water geblust, anderzijds is de resterende biomassa in de opslagbunker volledig met zand afgedekt zodat, mocht er nog vuur aanwezig zijn in dit materiaal, dit vanzelf zal doven door een gebrek aan zuurstof. Dit weekend wordt de situatie permanent opgevolgd. Volgende week zullen we de schade aan de opslagbunker en de installatie kunnen inventariseren en analyseren.


Brand in de houtopslag van de verbrandingsinstallatie in Houthalen - 13.12.2020

Zaterdag 12 december omstreeks 21u is er brand waargenomen in de houtopslagbunker van de verbrandingsinstallatie. De brandweer was snel ter plaatse en de brand was steeds onder controle. Echter, gelet op de moeilijke bereikbaarheid van het opgeslagen hout zal het nog meerdere dagen duren vooraleer de brand volledig gedoofd zal zijn. De brand is vermoedelijk ontstaan door zelfontbranding (broei) in het aangevoerde materiaal.

Bionerga gaat nu ook afval sorteren en recycleren - 26.10.2019

Bionerga verwerkt dat op een propere en efficiënte manier tot energie (warmte en elektriciteit) en grondstoffen (o.a. compost). Door de jaren heen hebben wij op dat vlak heel wat kennis opgebouwd, hebben wij nieuwe technieken en technologieën ingevoerd. Maar stilstaan is achteruitgaan. Naast de 2 bestaande pijlers (verbranding en compostering) zetten wij nu in op 3 nieuwe pijlers: sortering, biomassa en warmtenetten.

Onderhoudsdienst in een nieuw kleedje - 25.06.2019

Bionerga is een modern, innovatief groeibedrijf met een boeiende opdracht: afval omzetten in duurzame, milieuvriendelijke energie. Dat doen wij niet alleen met onze gedreven medewerkers, ook onze apparatuur en organisatieprocessen nemen wij regelmatig onder de loep en sturen wij bij.

Nieuwe invulling voor verbrandingsoven Houthalen - 05.06.2019

In het afval dat momenteel naar de verbrandingsoven van Houthalen wordt afgevoerd, zit heel wat hout.
 1 2  

Bezoek ook de website van …