Bodemverbeteraars   Terug naar overzicht


Bodemverbeteraars zijn produkten die aan de bodem toegevoegd worden zodat de planten en graspleinen beter groeien en gezonder zijn. Een bodemverbeteraar verhoogt de bodemvruchtbaarheid.


Groencompost 0-12mm

Het resultaat na een intensief composteringsproces, een natuurlijk proces dat gecontroleerd en gestuurd wordt. De mooi afgezeefde groencompost (0-12mm) bevat een hoog stabiel organisch stofgehalte en nutriënten die geleidelijk beschikbaar komen voor de planten. Stimuleert het bodemleven in de tuin en kan meerdere keren per jaar aangebracht worden. Het beste resultaat verkrijgt men door de groencompost in een dun laagje over de bodem te strooien en daarna met de bovenste grondlaag te vermengen. Kan gebruikt worden voor zowel de aanleg als het onderhoud van gazon en tuinen. Is een langzaam werkende meststof die het organisch gehalte verhoogt.

2016_begeleidend document groencompost_Limburg_net (site MM-OV-HH-BI-STTR).pdf

http://www.vlaco.be/compost-gebruik/wat-is-compost

 


Gazondressing 0-3mm

Zeer fijn afgezeefde gazonverbeterende groencompost (0-3mm). Makkelijk tussen het gras te harken, hetgeen een goede verwerking waarborgt.

Meer informatie gazondressing.pdf

 


Verrijkte teelaarde

Ideaal om je tuin aan te vullen of op te hogen. De verrijkte teelaarde bestaat deels uit kokosturf, wortelzand en groencompost. Niet nodig om te mengen met de bestaande grond. Strooien, planten en/of zaaien.

Meer informatie verrijkte teelaarde.pdf

Bezoek ook de website van …