Nieuws & pers


Energiehub Beringen schiet uit de startblokken. - 27.10.2017

Bionerga start officieel met de uitbouw van de energiehub Beringen op het industriegebied Ravenshout. De opdrachten voor zowel de bouw van een nieuwe biostoomcentrale als voor de aanplant van het kort omloophout op de naastgelegen site zijn de voorbije dagen toegewezen en ondertekend. Nog dit jaar zullen de voorbereidende weken starten.

Bionerga creëert energiehub in Beringen - 25.10.2016

Dit jaar bestaan Limburg.net en Bionerga 10 jaar. Het uitgelezen moment om niet enkel naar het verleden maar zeker ook naar de toekomst te kijken. Met de bouw van een biostoominstallatie en de creatie van een energiehub in Beringen stomen we Limburg klaar voor de toekomst en wordt afval omgezet in groene energie.

Biostoom Beringen zet in op groene warmte - 10.05.2016

Bionerga en Borealis plaatsen de plannen om in Ravenshout (Beringen) een biostoomcentrale te bouwen opnieuw op de agenda. De centrale kan 200.000 ton afval per jaar verwerken en zal de huidige installatie in Houthalen-Helchteren op termijn (2020) vervangen.

Bionerga koopt biostoomcentrale Oostende - 05.02.2014

Groene stroom voor 35.000 gezinnen. Eind vorig jaar deed Bionerga een bod op de biostoomcentrale van Electrawinds in Oostende, waarmee men energie recupereert uit de verbranding van restafval. Na een aantal noodzakelijke garanties is de verkoop begin februari afgerond. Bionerga is nu samen met NIBC European Infrastructure Fund (NEIF), de bestaande aandeelhouder van Electrawinds Biostoom, eigenaar van de biostoomcentrale in Oostende.

Bionerga koopt biostoomcentrale van Electrawinds - 21.01.2014

Vandaag hebben Bionerga en het noodlijdende energiebedrijf Electrawinds een akkoord gesloten over de verkoop van de biostoomcentrale in Oostende (vermogen van 160.000 ton). De voorbije weken was er heel wat te doen over het bod dat Nuhma via de door haar gecontroleerde dochter Bionerga op deze oven had uitgebracht. Vooral de juridische en financiële positie van de NV Electrawinds was daarbij een belangrijke factor. Vandaag is de verkoop afgerond.

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Biostoom Beringen