Nieuws & pers


Onderhoudsdienst in een nieuw kleedje - 25.06.2019

Bionerga is een modern, innovatief groeibedrijf met een boeiende opdracht: afval omzetten in duurzame, milieuvriendelijke energie. Dat doen wij niet alleen met onze gedreven medewerkers, ook onze apparatuur en organisatieprocessen nemen wij regelmatig onder de loep en sturen wij bij.

Nieuwe invulling voor verbrandingsoven Houthalen - 05.06.2019

In het afval dat momenteel naar de verbrandingsoven van Houthalen wordt afgevoerd, zit heel wat hout.

Biobeker mag op industriële composthoop bij Bionerga - 04.06.2019

De Limburgse afvalverwerker Bionerga gaat voortaan ook afbreekbare bekertjes van festivals composteren. Tenminste, zolang die het juiste certificaat hebben en op de juiste manier worden ingezameld.

Aanvoerhal Bilzen - 29.03.2019

In Bilzen zijn we het nieuwe jaar in gegaan met meer dan 1 verandering. Na 46 jaar trouwe dienst is er afscheid genomen van onze kraan. De nieuwe aanvoerhal is per 1 januari in gebruik genomen. Onder tussen zijn er nog de laatste afwerkingen geweest en ze is nu klaar voor een volgende periode van trouwe dienst.

Vuilniswagen binnenkort op waterstof? - 27.03.2019

Voor de ophaling van huisvuil in Hasselt en Sint-Truiden zet Bionerga sinds kort een vuilniswagen in die rijdt op CNG (aardgas onder druk). Dat is milieuvriendelijker dan rijden op diesel. Naar de toekomst onderzoekt Bionerga of het niet nog een stap verder kan gaan en de vrachtwagens kan laten rijden op groene waterstof. Met financiële steun van de provincie Limburg wordt bekeken of het technisch en financieel haalbaar is om de overtollige elektriciteit die in de nieuwe biostoomcentrale van Ravenshout zal worden opgewekt, op een duurzame wijze ook groene waterstof te produceren.
 1 2  

Bezoek ook de website van Biostoom Oostende

Bezoek ook de website van Biostoom Beringen

Bezoek ook de website van Energiehub